V sredo, 5. junija 2024, se je na šolskem igrišču odvil prav poseben dogodek, ki bo vsem prisotnim še dolgo ostal v spominu. Pod vedrim junijskim nebom so učenci 9. a razreda pripravili letošnjo predajo ključa. V ozračju je vladalo vznemirjenje, prepleteno s pričakovanjem in navdušenjem, saj so učenci 8. razredov čakali na začetek zabavnih iger, katerih končni cilj je bil osvojitev dragocenega ključa.

Organizatorji iz 9. a razreda so na šolskem igrišču pripravili različne aktivnosti in igre, ki so od učencev 8. razredov zahtevale znanje, spretnost, iznajdljivost in ekipni duh. Ekipe so se morale soočiti z raznolikimi izzivi, ki so preizkušali njihovo sposobnost sodelovanja, hitrost, natančnost in znanje.

Ob vsaki postaji so učenci 9.a razreda z nasmehi in spodbudnimi besedami vodili igre ter spremljali rezultate.

Anamarija Renčelj, učenka 9. a razreda, je o dogodku zapisala: “Ko smo lani kot 8.a zmagali predajo ključa, nismo dobili le velikega lesenega ključa. Prevzeli smo tudi dolžnost organizacije predaje ključa naslednje leto. To nalogo smo vzeli resno in s pripravo nalog začeli že nekaj tednov pred predajo. Imeli smo dosti zanimivih idej, ki jih je bilo potrebno samo še uresničiti. Prišla je težko pričakovana sreda, ko so kar trije razredi začeli s častno borbo za ključ. Največ znanja in spretnosti je pokazal 8. a. Tako je napočil čas, da smo se po enem letu poslovili od ključa in ga predali naslednji generaciji. Čestitamo 8.a in jim želimo veliko sreče pri pripravi predaje ključa naslednje leto.”

Po zadnji napeti igri, je napočil čas za razglasitev zmagovalcev. Zbrana množica je zadržano dihala, ko so organizatorji oznanili ime zmagovalnega razreda. S ponosom in navdušenjem je ključ osvojil 8. a razred, ki je skozi vse izzive pokazal izjemen ekipni duh, znanje in vztrajnost. Dogodek se je zaključil s slovesno in bleščečo predajo ključa, simbolom prehoda odgovornosti in tradicije na mlajšo generacijo. Predaja ključa ni bila le zabavna, temveč tudi dragocena izkušnja sodelovanja, potrpežljivosti in povezovanja.

Predstavitev

Janja Srebrnič

Dostopnost
Better Tag Cloud