Spomini in nova prijateljstva

Danes, zadnji dan našega Erasmus+ tedna, smo začeli z barvito delavnico pod vodstvom učiteljice Sarite, kjer so učenci ustvarjali poslikave na panjskih končnicah. Z domiselnimi potezami čopičev so ustvarili čudovite in barvite panjske končnice, ki bi lahko zagotovo krasile vsak panj in vabile čebele na obisk.
Po kratkem odmoru za malico smo se podali v novo ustvarjalno avanturo z učiteljem Žigom, kjer smo izdelovali hotel za žuželke. Z velikim veseljem so učenci poprijeli za deske, žage, vrtalnike in druga orodja, zavihali rokave in se lotili dela. Pod njegovim mentorstvom so se učili pravilne uporabe orodij in materialov, hkrati pa delali na zavedanju pomena odgovornega ravnanja z njimi. Na koncu je nastal čudovit hotel za žuželke, v katerem bodo te drobne živali gotovo uživale v svojem novem domu, z najboljšim razgledom, ki si ga lahko zamislimo!
Pod vodstvom učiteljice Tanje in nekaterih učencev so učenci spoznali postopek izdelave ognjičevega mazila. Vsi so z navdušenjem spremljali korake, sodelovali pri mešanju in občudovali omamne dišave eteričnih olj, ki so odišavile mazilo. Ob koncu so vsak prejeli posodico mazila za domov, da bodo lahko še naprej skrbeli za mehko in voljno kožo na svojih rokah.
Med dnevom smo se že poslovili od prijateljev s Poljske, ob postavitvi hotela za žuželke pa tudi od prijateljev iz Španije in Portugalske. V duhu prijateljstva in lepih spominov smo zaključili teden, ki nam je vsem prinesel nova znanja, prijateljstva in nepozabne izkušnje.

Več v fotogaleriji: Ustvarjalni zaključek Erasmus+ tedna

Janja Srebrnič

Dostopnost
Better Tag Cloud