Priključeni smo izvedbi projekta Tradicionalni slovenski zajtrk. Projekt se glede na odredbo o izvedbi projekta Tradicionalni slovenski zajtrk izvede vsako leto na tretji petek v mesecu novembru. Pri izvedbi projekta upoštevamo smernice Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano. Učencem na ta dan postrežemo za zajtrk izključno živila lokalne pridelave iz kmetij, ki so od šole oddaljene le nekaj kilometrov ali celo metrov. Zajtrk vključuje domač kruh iz krušne peči kmetije Lešnik, domače mleko s kmetije HECL, domača jabolka iz sadjarstva VRECL, slovensko maslo iz mlekarne Celeia in seveda domač med čebelarskega društva Slivnica. Letošnji tradicionalni slovenski zajtrk bo imel spremljevalno aktivnost skozi cel tretji teden v novembru 2024. Učencem bomo skozi celoten teden predstavili slovenske jedi, ki bodo postrežene za malico in kosilo. Tako bomo učencem poskušali približati tradicionalne slovenske jedi iz sestavin, ki prihajajo iz okoliških kmetij.
Koordinator: Domen Babič