ŠD – Zabavne igre

V petek, 21. 6. 2024, je potekal športni dan ZABAVNE IGRE, za učence od 1. do 5.
razreda. Predstavniki petih razredov so pripravili različne igre. Učenci so bili razdeljeni v
9 skupin. Po postajah so opravljali različne naloge.

Mateja Biluš in Zlatka Bravar

Predaja ključa

V sredo, 5. junija 2024, se je na šolskem igrišču odvil prav poseben dogodek, ki bo vsem prisotnim še dolgo ostal v spominu. Pod vedrim junijskim nebom so učenci 9. a razreda pripravili letošnjo predajo ključa. V ozračju je vladalo vznemirjenje, prepleteno s pričakovanjem in navdušenjem, saj so učenci 8. razredov čakali na začetek zabavnih iger, katerih končni cilj je bil osvojitev dragocenega ključa.

Organizatorji iz 9. a razreda so na šolskem igrišču pripravili različne aktivnosti in igre, ki so od učencev 8. razredov zahtevale znanje, spretnost, iznajdljivost in ekipni duh. Ekipe so se morale soočiti z raznolikimi izzivi, ki so preizkušali njihovo sposobnost sodelovanja, hitrost, natančnost in znanje.

Ob vsaki postaji so učenci 9.a razreda z nasmehi in spodbudnimi besedami vodili igre ter spremljali rezultate.

Anamarija Renčelj, učenka 9. a razreda, je o dogodku zapisala: “Ko smo lani kot 8.a zmagali predajo ključa, nismo dobili le velikega lesenega ključa. Prevzeli smo tudi dolžnost organizacije predaje ključa naslednje leto. To nalogo smo vzeli resno in s pripravo nalog začeli že nekaj tednov pred predajo. Imeli smo dosti zanimivih idej, ki jih je bilo potrebno samo še uresničiti. Prišla je težko pričakovana sreda, ko so kar trije razredi začeli s častno borbo za ključ. Največ znanja in spretnosti je pokazal 8. a. Tako je napočil čas, da smo se po enem letu poslovili od ključa in ga predali naslednji generaciji. Čestitamo 8.a in jim želimo veliko sreče pri pripravi predaje ključa naslednje leto.”

Po zadnji napeti igri, je napočil čas za razglasitev zmagovalcev. Zbrana množica je zadržano dihala, ko so organizatorji oznanili ime zmagovalnega razreda. S ponosom in navdušenjem je ključ osvojil 8. a razred, ki je skozi vse izzive pokazal izjemen ekipni duh, znanje in vztrajnost. Dogodek se je zaključil s slovesno in bleščečo predajo ključa, simbolom prehoda odgovornosti in tradicije na mlajšo generacijo. Predaja ključa ni bila le zabavna, temveč tudi dragocena izkušnja sodelovanja, potrpežljivosti in povezovanja.

Predstavitev

Janja Srebrnič

Planinski krožek skozi šolsko leto 2023/2024

Dragi mladi planinci in planinke, letošnje leto je bilo za Planinski krožek polno razburljivih dogodivščin, nepozabnih trenutkov in čudovitih razgledov. S ponosom delimo našo zgodbo, ki smo jo pisali skupaj z vami ter PD Skalca Hoče-Slivnica.

Začetek leta – Kratki pohod in kostanjev piknik

Leto smo začeli s krajšim pohodom v okolici šole, ki je bil kot nalašč za ogrevanje. Sledil je kostanjev piknik s hrenovkami, ki je združil zabavo in dobro hrano. Smeh, veselje in prijetni pogovori so nas spremljali ves čas, kostanjev piknik pa je postal ena od naših najljubših tradicij – že nestrpno pričakujemo novo šolsko leto, ko bomo podelili medalje za največ doseženih pohodov v letošnjem šolskem letu.

Nočni pohod z lučkami na Piramido

Eden najbolj vznemirljivih dogodkov je bil zagotovo nočni pohod na Piramido. Opremljeni z lučkami smo se podali na pot in doživeli pohodništvo tudi po temi. Na vrhu smo podelili medalje in se posladkali z malico iz nahrbtnika. Posebnost je sigurno bila vožnja z vlakom.

Mrzlica (1122 m) Naš prvi pohod nad 1000 metrov nadmorske višine smo začeli z vzponom na Mrzlico. Po nekaj urah hoje smo dosegli vrh, kjer nas je pričakal osupljiv razgled na okoliške gore in doline. S prostim očesom smo lahko videli daleč naokoli, občutek dosežka pa je bil nepopisen. Na vrhu smo podelili medalje in se okrepčali na koči ter si vzeli čas za pogovor in druženje. Mrzlica nam je dala pravi zagon za vse nadaljnje pohode.

Rifnik (568 m) Naslednji izlet je bil Rifnik, manjši, a zgodovinsko bogat hrib. Ogledali smo si tudi razbitine gradu. Na vrhu smo imeli malico in podelili medalje. Ko smo se odpravljali domov, smo imeli do vlaka še nekaj časa. Takrat smo si privoščili sladoled, ki je bil za nas odlična nagrada.

Žavcarjev vrh (863 m) – Žavcarjev vrh nas je pozdravil s sončnim vremenom in lepimi gozdnimi potmi. Pot nas je vodila skozi gozd do koče. Odpravili smo se še proti vrhu, ki je dobrih 10 minut oddaljen od koče. Na vrhu smo podelili medalje, se slikali ter se odpravili do koče, kjer smo se okrepčali in si vzeli veliko časa za pogovor in igro.

Hvaležna sva za vsako avanturo, ki smo jo doživeli, in že z nestrpnostjo pričakujeva nove poti, nove razglede in nove zgodbe, ki jih bomo ustvarili skupaj. Vsem članom Planinskega krožka se zahvaljujeva za neprecenljive trenutke in se veseliva naslednjega leta, polnega novih izzivov in veselja. Velika zahvala gre tudi staršem, ki ste otrokom omogočili udeležbo na izletih.

Naši planinski izzivi so vedno odprti za nove prijatelje, zato vabiva vse, da se nam v novem šolskem letu pridružijo in doživijo pohodništvo v dobri družbi.

Hvala!

Učiteljica Damijana in učitelj Andraž

Uspešno opravljen kolesarski izpit!

Učenci 5. razredov, so uspešno opravili kolesarski izpit. Pridobili so pomembne veščine in znanje o varnem kolesarjenju in prometnih pravilih. 

Čestitke učencem za trud ter srečno in varno vožnjo! 

Dean Bon

Likovni natečaj Narodne galerije »Moj odsev, moja zgodba«

Narodna galerija Slovenije vsako leto prireja likovni natečaj za osnovnošolce v okviru šole ali doma. S temo letošnjega natečaja »Moj odsev, moja zgodba« so v galeriji počastili 115. obletnico rojstva slovenskega umetnika Zorana Mušiča in kot izhodišče za otroško ustvarjanje izbrali njegove avtoportrete. Zoran Mušič je dočakal 95 let in je v življenju marsikaj preživel, med drugim tudi obe svetovni vojni, izkusil je koncentracijsko taborišče. Te izkušnje so ga zaznamovale, a ga niso strle. Naslikal je več avtoportretov, na katerih se zdi, da slikar premišljuje in se spominja, kaj vse je doživel in preživel.

Med skoraj 1200 prispelimi likovnimi rešitvami so v Narodni galeriji izbrali 30 izdelkov, ki bodo razstavljeni v izvirni obliki in še dodatnih 47, ki bodo razstavljeni v plakatni obliki. Zelo smo ponosni, da se je med trideset razstavljenih del uvrstil izdelek Jakoba Jemca z naslovom »Razpad – preveč vsega«, ki obiskuje 8. a razred. Med 47 dodatnih del, ki bodo razstavljena v plakatni obliki, pa sta se uvrstila še izdelka Vala Hriberška (»Moj spekter«) iz 7. a razreda ter izdelek Nike Lah (»Svet v mojih očeh«) iz 6. b razreda. Vsi izdelki bodo na ogled v Narodni galeriji do septembra 2024, več o natečaju in nagrajencih pa si lahko preberete na spodnji povezavi:

https://www.ng-slo.si/si/razstave-in-projekti/razstava/moj-odsev-moja-zgodba?id=5742

Jakobu, Valu in Niki iskreno čestitamo ob lepem dosežku.

Sarita Zupanc, mentorica

Dostopnost
Better Tag Cloud