6. razred: Ave, Emona!

Hodili smo po sledeh Emoncev in odkrivali značilnosti rimskega mesta Emona; si ogledali dva arheološka parka z emonsko hišo in zgodnjekrščanskim središčem – talno in stensko gretje, mozaik, fresko … se ustavili na nekdaj glavnem forumu in si ob pripovedovanju poskušali predstavljati dogajanje v stari Emoni – govorca, vrvež trgovanja, mestno hišo, tempelj, šolo na prostem, obrtniške dejavnosti, tržnico, terme, osvežili spomin o poznavanju rimskih števil … Spoznali smo dolžnosti rimskih vojakov in sužnjev ter načine uživanja premožnejših in uglednejših Emoncev. Naučili smo se razlike med krstom v Emoni in današnjim krstom.

Zapomnili smo si, da se po Ljubljani sprehajajo znane slovenske osebnosti, zato se bomo še vrnili, kajti srečali smo Raiven – Veroniko in povsem nepričakovano še Boruta Pahorja (bivšega predsednika RS), ki nas je prav prijetno pozdravil.

Ves čas smo imeli sonce v očeh, čisto srce in iskrice v  podplatih.

V jami Pekel smo se čudili naravnim lepotam in se navdušeni odpravili proti domu. Na avtobusu pa smo brez telefonov premagali čas z druženjem, s sestavljanjem Rubikove kocke, s kartanjem, s prikritimi simpatijami in z najstniškimi domislicami …

Fotogalerija

Petra Trstenjak, Mihaela Macarol, Karmen Soban in Dominik Robič

Dostopnost
Better Tag Cloud