Likovni natečaj Narodne Galerije za osnovnošolce 2022/2023

Narodna galerija, osrednja nacionalna ustanova za starejšo umetnost v Sloveniji, ki hrani največjo zbirko likovnih del na slovenskem ozemlju, je v letošnjem šolskem letu ponovno organizirala likovni natečaj za osnovnošolce. Tema natečaja je bila Ne-vidna moč. V Narodni galeriji se moč umetnosti kaže na nešteto načinov. O moči pričajo umetnine: upodobljene večne velike zgodbe, izbor barv in motivov, pa tudi življenjske preizkušnje umetnikov. V umetnosti so odkrili moč naši najbolj priznani likovni ustvarjalci: Zoran Mušič, Ivana Kobilca, Ivan Grohar, Matej Sternen ter številni drugi.

Učenci slovenskih osnovnih šol so tako kot veliki umetniki iskali svojo moč, talente in se spominjali izkušenj, ki so jih naredile močnejše. Med skoraj 400 prispelimi likovnimi rešitvami je strokovna komisija izbrala 65 del, ki so od junija predstavljena na razstavi v Narodni galeriji ter podelila nagrade najboljšim. Ponosni smo, da je Eric-Luc Brglez iz 1. b razreda, zasedel odlično tretje mesto in prejel lepo nagrado zase in za svoje sošolce. Učenci Ericovega razreda si bodo v prihodnjem šolskem letu lahko ogledali poljubno razstavo z vodstvom v naši osrednji galeriji. Med izdelke, ki so se uvrstili na razstavo in so zasedali mesta od 11. do 30. mesta, so se uvrstili še izdelki treh učencev naše šole: Marka Vukmiroviča 4. a, Gala Žunka 6. a in Lana Žunka iz 6. b razreda. Več o natečaju in zmagovalcih si lahko preberete na povezavi:

https://www.ng-slo.si/si/razstave-in-projekti/razstava/ne-vidna-moc?id=5420

Učenci in njihovi starši so se v soboto, 17. 6. 2023, udeležili odprtja razstave in podelitve nagrad v sklopu vseslovenskega dogodka Poletna muzejska noč. Vsi udeleženci so preživeli prijeten večer v družbi umetnosti in ustvarili trajne spomine.

Eric, Mark, Gal in Lan iskrene čestitke za izjemnost in obilo ustvarjalne moči tudi v prihodnje!

 

 

 

Mentorici: Sarita Zupanc in Vojka Miklavc

Dostopnost
Better Tag Cloud